Engine panel failure

5 posts / 0 new
Last post
Cam Wallis's picture
Cam Wallis
Offline
Joined: 1/31/21
Posts: 19
Engine panel failure

Happy new year intrepid adventurers!
The admiral and I are currently Enroute to Catalina for some winter fun! Mid crossing my engine panel seems to have failed. Hours meter no longer running, engine temp gauge shows full overheat, Fuel gauge is shows over full and is the only one that reacts when ignition turned on or off and the battery gauge shows empty. 
All working fine when we left. Hesitate to turn off the engine mid crossing to check the glow switch. any ideas much appreciated!
Cheers
Cam 

Cameron Wallis
Solasta
MDR

JEBtrois
Offline
Joined: 8/31/21
Posts: 31

Pegging to full sounds like a short to me.  Could be as simple as one of the wires in the navpod or panel came loose.  
Jeb

Absolutely's picture
Absolutely
Offline
Joined: 4/21/21
Posts: 24

I would guess you lost your ground connection for the panel. Perhaps start with that possibility and track your ground wire looking for a break/corrosion. You could also try a continuity test between the ground terminal in your instrument pod and a known good ground. 
Enjoy the island. :)

Dale and Nikki

1998 C36 mkII SR hailing from Poulsbo, WA
1989 C25 TR/WK

Haro's picture
Haro
Offline
Joined: 11/7/14
Posts: 403

I agree with Dale 

Cam Wallis's picture
Cam Wallis
Offline
Joined: 1/31/21
Posts: 19

Thank you so much team, did some work today replacing an old and corroded Ground Bus. Looks to like we are back in business! 

Cameron Wallis
Solasta
MDR

Log in or register to post comments